NADINE SCHILLER

 TUIN EN LANDSCHAPSARCHITECTUUR

HET NIEUWE WERKLANDSCHAP

 

Project:

Locatie:

Type project:

Fase:

Oppervlakte:

Jaar:

 

Het nieuwe werklandschap

Tussen Losser en de Lutte

Project Academie van Bouwkunst 2e jaar

Masterplan

17.000ha

2010

 

 

Het nieuwe werklandschap voorziet in kleine kantoorunits in een nieuw landgoed en een nieuwe manier van werken in het landschap.

Bij de ingangen van het landgoed zijn twee “park en fiets“ gebieden voorzien waar werknemers de auto omruilen voor en fiets om de laatste afstand naar de werkplek af te leggen. Een nieuwe fietsroute verbind kantoorunits, vergaderzalen, openlucht vergaderruimtes, brainstorm units, een restaurant en een sport cafe.
Deze ruimtes zijn alleen bereikbaar per fiets. Auto’s zijn niet toegestaan op het landgoed. Op deze manier wordt een schone, rustige en natuurlijke omgeving gecreëerd wat ten goede komt voor de werknemers en daarnaast ook goed voor het ontwikkelen van een natuurgebied.

Het landgoed is opgedeeld in drie zones. In de eerste zone, dicht bij de beek de Dinkel ligt een brede zone nieuw moerasland.

De tweede zone ligt iets hoger en bestaat voornamelijk uit wei en akkerland en heeft een meer open karakter. Hier liggen de kantoorunits, ondergronds in lang gerekte ketens. Deze vorm maakt het mogelijk dat alle werknemers kunnen werken met uitzicht op het landschap.

De units in de derde zone staan op hoge palen in nieuwe bosgebieden, hier kijkt men uit in de boomkronen van het bos. De brainstorm units en de openlucht vergaderruimtes zijn allemaal anders qua karakter. De vormgeving past zich aan aan de ligging in het natuurgebied.

 

Living Landscape Academie van Bouwkunst